“Допомагав” ввозити готівку за “відкати”. СБУ затримала чиновника Одеської митниці

СБУ затримала чиновника Одеської митниці, який налагодив систему "відкатів" за ввезення в Україну незадекларованої готівки. За кожен "транш" він вимагав до 3% від загальної суми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"На Одеській митниці ліквідовано злочинний механізм одержання грошей за ввезення до нашої країни незадекларованої готівки", – йдеться в повідомленні.

Виявилося, що до організації "схеми" причетний старший державний інспектор митного посту "Білгород-Дністровський".

"Він вимагав "відкати" до 3% від загальної суми валюти, яку без декларування завозили на митну територію України. За його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті", – розповіли в СБУ.

За хабар чиновник обіцяв ділкам безперешкодний валютний "трафік", не вдаючись у походження готівкових коштів.

Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за "пропуск" партії незадекларованих грошей. Наразі посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряється причетність до цього інших працівників митниці.

Нагадаємо, що з початку цього року це вже четверта корупційна схема, яку Служба безпеки ліквідувала на Одеській митниці.

Раніше правоохоронці викрили масштабну корупційну схему на Житомирській митниці. Її організувала керівниця.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: [email protected].