До ТЦК іти не доведеться: тепер ЦНАПи оформлюють військово-облікові документи з QR-кодом

Від 25 червня отримати військово-обліковий документ з QR-кодом українці можуть у ЦНАПах. Про умови отримання військового квитка без відвідання ТЦК розповіли у Міністерстві цифрової трансформації України.

Повідомляється, що оформлення військових квитків доступно в усіх центрах надання адміністративних послуг України. Процедура безкоштовна та займає не більше 15 хвилин.

Українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі зможуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом — за ним перевірятимуть дійсність документа, – написали в Мінцифри.

Формування документу можливо за умови, що в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є всі необхідні дані про заявника.

Як отримати військовий квиток у ЦНАПі

Процедура отримання військово-облікового документу передбачає наступні кроки:

  • надання військовозобов'язаним актуальних відомостей про себе та підтвердження їх;
  • внесення даних адміністратором в електронну систему;
  • автоматичне підтягування інформації до системи "Оберіг";
  • видача заявникові військово-облікового документу з QR-кодом.

За вашим бажанням адміністратор надішле PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту або одразу роздрукує його. Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі, тож вибирайте для себе, який варіант зручніший, – зазначили в Мінцифри.

Також у відомстві повідомили, що ті військовозобов'язані, які до цього отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, можуть звернутися до ЦНАПу повторно, щоб отримати новий із QR-кодом. Документ дійсний протягом одного року від моменту формування.

Найближчий ЦНАП можна знайти на мапі.

Джерело: 5692.com.ua