Для підлоги, меблів, ванної кімнати: які засоби побутової хімії можна замінити пральним порошком

Пральний порошок – засіб, який завжди знайдеться в кожній оселі, чого не скажеш про інші засоби для чищення. Чи можна використовувати пральний порошок, приміром, для миття підлоги або килиму, розповідає ТСН.

Чи можна мити підлогу пральним порошком

Замінити засіб для миття підлоги рідким порошком для прання теоретично можна, але заощадити на цьому навряд чи вам вдасться. До того ж варто враховувати, що в порошках відсутні антибактеріальні компоненти, які додаються до засобів для миття підлоги.

За словами експертів, розчин прального порошку непогано піниться та допомагає змити липкі сліди на будь-якій поверхні. Проте змити пізніше таку піну значно важче. Тому все ж недоцільно використовувати пральний порошок замість засобу для миття підлоги.

Чи можна мити порошком м'які меблі

Пральний порошок чудово підходить для чищення обивки меблів, наприклад, диванів. Але перед використанням його рекомендується протестувати на невеликій частині матеріалу. Для очищення слід розмішати в 1-2 л води0,5 чайної ложки прального порошку та нанести засіб губкою. Такий розчин допоможе позбутися плям, освіжити меблі та прибрати неприємні запахи.

Чи можна очищати пральним порошком килим

Пральний порошок цілком може підійти для ручного очищення килимів. Проте з цим завданням все ж краще справляється спеціальний шампунь. Не варто використовувати порошок з паровими швабрами, адже через велику кількість піни вони можуть зіпсуватися.

Чи можна використовувати порошок для очищення ванної кімнати

Кахель, і підлогу в ванній кімнаті можна ефективно очищувати пральним порошком. Однак поверхні в ванній потребують періодичної дезінфекції. Тому на постійній основі заміняти порошком засоби для чищення в ванній не варто.

Чи можна замінити пральний порошок гелем для душу

Якщо пральний порошок закінчився, а потрібно терміново запустити прання, можна замінити його гелем для душу. Проте постійно прати ним не рекомендовано, оскільки гель для душу нездатний проникнути глибоко в тканину і ефективно розщепити там бруд.

Джерело: 5692.com.ua