ДФС проводить обшуки у приміщеннях “Київпастранс”

Державна фіскальна служба (ДФС) проводить обшуки у приміщеннях КП "Київпастранс" та підрядного комерційного підприємства.

Про це ДФС повідомила у Facebook.

За матеріалами ГУ ДФС у м. Києві Офіс генерального прокурора розпочав досудове розслідування щодо службових осіб КП "Київпастранс" та підрядного комерційного підприємства за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України, ч. 5 ст. 191 КК України.

За версією слідства, посадові КП "Київпастранс" та підрядного комерційного підприємства, використовуючи суб'єкти господарської діяльності з ознаками ризиковості та транзитності, у 2020 році привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, які були виділені на реконструкцію трамвайної лінії у Деснянському районі м. Київ. Крім того, посадові особи підрядного комерційного підприємства ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах.

У приміщеннях КП "Київпастранс" і підрядного комерційного підприємства відбуваються обшуки з метою виявлення первинної фінансово-господарської документації, яка може свідчити про правопорушення.

"Я вже неодноразово заявляв, що прискіпливу увагу ДФС буде приділяти махінаціям у сфері оновлення та будівництва інфраструктури, що є одним із пріоритетів економічної політики України станом на сьогодні. Мета наших дій у цьому напрямі – підвищення ефективності використання бюджетних коштів для модернізації інфраструктури та протидія можливим зловживанням". – зазначив голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник.

Нагадаємо, раніше прокуратура спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби прийшли з обшуками в комунальне підприємство "Київський метрополітен". Слідчі дії проводяться в рамках кримінальної справи щодо ухилення від сплати податків при будівництві декількох станцій.