Держдеп пояснив відсутність причин для заходів у відповідь в угоді щодо “Північного потоку-2”

США і Німеччина навмисно не стали конкретизувати в угоді щодо "Північного потоку-2", які саме дії Росії приведуть до відповіді. Відповідну заяву зробив представник Держдепу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За його словами, рішення прийнято для того, щоб не давати Росії "дорожню карту", яка дозволила б їй уникнути цих заходів.

Представник Держдепартаменту зазначив, що Вашингтон за угодою з Берліном зобов'язується вводити санкції проти Росії, якщо вона буде використовувати "Північний потік-2" проти України або інших країн.

За його словами, США і Німеччина відзначили глибокі розбіжності з питання газопроводу, але домовилися скоротити ризики, які можуть статися при реалізації проекту.

За словами іншого представника Держдепу, завершення будівництва "Північного потоку-2" не означає, що газ буде відразу ж пущений по трубопроводу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ ініціює консультації з Єврокомісією та Німеччиною щодо "Північного потоку-2". Консультації були ініційовані після офіційного оголошення про угоду між Німеччиною і США.