День Соборності України у Кам’янському

22-го січня 1919-го року у Києві на Софійському майдані відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну. 

Ним стверджувалось об’єднання двох тодішніх держав, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій в єдину соборну Українську державу, яка відтоді ставала гарантом загальнонаціональних інтересів українців. Століттями розірваний український народ возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.

За багаторічною традицією, заснованою національно-патріотичними організаціями Кам’янського ще на початку цього століття, містяни щорічно відзначають День Соборності України зібраннями ветеранів теперішньої війни, патріотичної громадськості та символічними «Ланцюгами єдності». Не залишилось поза увагою ця значуща дата і цього року.

Мешканців Кам’янського 22-го січня запрошують на захід «Україна єдина», присвячений Дню Соборності України, що відбудеться в середу, 22 січня на майдані Героїв.


В програмі:


15.00 – міжконфесійна молитва за Україну на алеї Героїв;
15.15 – молодіжний флешмоб на алеї Героїв;
16.00 – фільм про гімн України «Пісня, що об’єднала мільйони» в Музеї історії міста Кам’янське.