День пам’яті та примирення: правоохоронці нагадали, яку символіку заборонено використовувати

Правоохоронці звернулися до громадян у зв'язку з відзначенням Дня пам'яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вони нагадали, що в Україні діє заборона на використання символіки тоталітарних режимів.

Про це інформує прес-служба МВС.

Так, використання забороненої символіки передбачає:

адміністративну відповідальність – стаття 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зазначає, що виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення. кримінальну відповідальність – стаття 436 -1 Кримінального кодексу України – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, сьогодні, 8 травня в Україні – День пам'яті і примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. З 2015 року в нашій країні ця пам'ятна дата відзначається нарівні з Європою і США. Меморіальні заходи продовжаться 9 травня – в 76-ту річницю перемоги над нацизмом.

РБК-Україна писало, що понад 11 тисяч співробітників МВС охоронятимуть правопорядок на заходах 8 і 9 травня.