ДБР викрило в шахрайстві екс-нардепа. Обіцяв за 17 тисяч доларів “вирішити питання”

Колишнього народного депутата України VIII скликання викрили у шахрайстві. Він обманом намагався заволодіти 17 тисячами доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

Як повідомило джерело РБК-Україна в ДБР, мова йде про екс-нардепа, члена депутатської фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Андрія Немирівського.

В цей час він займає посаду позаштатного радника голови Держекоінспекції.

За попередньою інформацією, екс-нардеп пообіцяв громадянину, який діяв в інтересах аграрного підприємства, "вирішити питання" за 17 тисяч доларів, а саме отримати позитивну оцінку впливу на навколишнє середовище від Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

"В ході першої контрольованої передачі колишній народний депутат отримав від потерпілого 2 тисячі доларів. А 13 січня 2022 року радника затримали слідчі ДБР при отриманні другої частини коштів – 15 тисяч доларів", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці попередньо кваліфікували справу як шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України).

Співробітники ДБР проводяться обшуки за місцем роботи та проживання екс-нардепа, а також в приміщенні суб'єкта, що надає послуги з оформлення та подачі документів для отримання висновків оцінки впливу на навколишнє середовище.

Також перевіряється причетність до злочину чиновників Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції.

Фото: ДБР викрило в шахрайстві екс-нардепа (dbr.gov.ua)