Цифровий сертифікат військовозобов’язаного: в Україні анонсували появу нового документа

Україна готується до впровадження нового етапу в системі мобілізації, який передбачає введення цифрового "Сертифіката військовозобов'язаного". Про це в ході панельної дискусії, організованої виданням LB.ua повідомив глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

Для чого потрібен новий документ

За нововведенням стоїть ідея видачі цифрових сертифікатів військовозобов'язаним, але лише тим, хто підпадає під мобілізаційний вік, тобто від 27 до 60 років. Арахамія зауважив, що спочатку розглядалася можливість видавати сертифікати усім чоловікам, проте згодом від неї відмовилися.

Зробити це таким чином для того, щоб ми, як держава, розуміли, який у нас мобілізаційний ресурс, – пояснив голова президентської фракції парламенту.

Цей новий етап у системі мобілізації має сприяти покращенню обліку військовозобов'язаних та надавати державі більш точне розуміння розмірів свого мобілізаційного потенціалу. За словами Арахамії, введення цифрових сертифікатів буде здійснено протягом чотирьох місяців.

Зокрема, у новому "Сертифікаті військовозобов'язаного" передбачили низку важливих аспектів, таких як навчання військовозобов'язаних, справедливий мобілізаційний процес, правила рекрутингу, ротації та демобілізації.

Джерело: 5692.com.ua