Цього тижня відбудеться перезавантаження понад 50% складу уряду – Арахамія

Цього тижня Україну очікують масштабні кадрові зміни в Кабінеті Міністрів. Планується, що понад 50% складу уряду будуть оновлені, розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі, передає 5692.com.ua.

Перезавантаження уряду

З його слів, цього тижня можна очікувати значного оновлення складу Кабміну, що охопить понад половину всіх відомств. Арахамія підкреслив, що вже в середу Верховна Рада має намір розпочати процес звільнення міністрів, а в четвер – здійснити призначення нових керівників.

Можливі зміни в ключових міністерствах

Наразі вже надійшли заяви про відставку керівників кількох міністерств, зокрема, Міністерства стратегічних галузей промисловості, Міністерства юстиції, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, а також голови Фонду державного майна.

Водночас, за даними ЗМІ, деякі нинішні міністри можуть бути перепризначені на інші посади. Зокрема, обговорюється можливість призначення нових керівників Міністерства культури, Міністерства у справах ветеранів та Міністерства молоді та спорту. Також можливо, що нові призначення відбудуться і в Офісі президента.

Джерело: 5692.com.ua