Ціни на нафту знижуються на тлі даних із США

Ціни на нафту в середу, 9 листопада, знизилися після того, як дані показали, що запаси сирої нафти в США зросли більше, ніж очікувалося. На ринку також є побоювання, що відновлення кількості випадків COVID-19 у найбільшому імпортері Китаї зашкодить попиту на паливо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,5% – до 94,92 доларів за барель, тоді як ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) впали на 0,6% до 88,38 доларів за барель. Контракти впали приблизно на 3% у вівторок.

Запаси сирої нафти в США зросли приблизно на 5,6 млн барелів за тиждень, що закінчився 4 листопада, згідно з джерелами Американського інституту нафти.

Минулого тижня ринок покладав надії на те, що Китай може перейти до послаблення обмежень, пов'язаних із COVID, але на вихідних представники охорони здоров'я заявили, що дотримуватимуться свого підходу до нових інфекцій.

Випадки COVID у Гуанчжоу та інших китайських містах різко зросли, а глобальний виробничий центр став найновішим епіцентром COVID у країні.

Аналітик CMC Markets Тіна Тенг сказала, що, незважаючи на обмежену пропозицію на фізичних ринках, уповільнення попиту в Китаї серйозно впливає на ринки ф'ючерсів на нафту.

Тим часом проблеми з постачаннями залишаються, оскільки Європейський Союз заборонив постачання російської нафти, а Організація країн-експортерів нафти та її союзники, або ОПЕК+ скоротила видобуток.

ЄС заборонить імпорт російської нафти до 5 грудня та російських нафтопродуктів до 5 лютого у відповідь на вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, ОПЕК підвищила свої прогнози світового попиту на нафту у середньостроковій та довгостроковій перспективі. У щорічному прогнозі організація заявила, що для задоволення цього попиту потрібні інвестиції у розмірі 12,1 трлн доларів, незважаючи на енергетичний перехід.