Ціна на улюблений багатьма продукт впала майже на 60 грн

У березні цінова політика на продукти у великих українських супермаркетах змінилася. Наприкінці місяця помітно знизився популярний серед покупців товар – домашнє сало.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Мінфін.

Як змінились ціни на сало

Ціна на солоне сало залишилася стабільною протягом цього місяця, тоді як вартість домашнього сала значно зменшилася – майже на 60 гривень.

Наразі середня ціна на домашнє сало у супермаркетах складає 199 грн/кг. У лютому цей продукт коштував покупцям 257,67 грн/кг. Отже, за лише один місяць ціна на сало впала на 58,67 грн.

Важливо зазначити, що зниження цін на сало розпочалося ще в березні. Кілька місяців тому було припинено зростання вартості цього популярного продукту. Водночас, ціна на солоне сало залишається на рівні 242,84 грн протягом кількох місяців.

Яка користь від сала

Лікарі зазначають, що сало – це вкрай корисний продукт для здоров'я нашого організму. Воно містить жири, які зміцнюють наші клітини і стінки судин. Сало допомагає унормовувати роботу нашої ендокринної, нервової та серцево-судинної систем. Також позитивно впливає на роботу головного мозку, попереджуючи нервові розлади.

Джерело: 5692.com.ua