Центр молодіжних ініціатив здобув нагороду за впровадження проєкту “Лідери змін”

Директорка Центру молодіжних ініціатив Катерина Боровик взяла участь у важливій діалоговій платформі в рамках Тижня відкритого врядування, що проходить з 27 по 31 травня. Захід присвячено ролі відкритого врядування у розвитку стійких органів місцевого самоврядування

Про це повідомляється на сайті Камʼянської міської ради.

На заході представники органів влади різних рівнів:

– оцінили досягнення України у впровадженні принципів відкритого врядування;

– розробили шляхи посилення співпраці між місцевим і центральним рівнями з цього питання;

– відзначили нові громади, які приєдналися до програми «Відкритий Уряд – місцевий рівень»;

– поділилися успішними практиками залучення громадян до процесів прийняття рішень на місцевому рівні.

Під час заходу відбулося нагородження учасників другого Загальнонаціонального конкурсу з відкритого врядування, де Центр молодіжних ініціатив отримав нагороду за впровадження проекту “Лідери змін” від Асоціації міст України.  Мета проекту – підвищити рівень громадянської активності та залученості молоді до прийняття рішень.

“Інноваційність програми «Лідери змін» полягає в тому, що вона повністю позбавлена лекцій і побудована на прямому спілкуванні молоді з представниками влади.

Упродовж програми учасники та учасниці розробляли та презентували владі молодіжні проєкти, які в подальшому отримали ресурсну підтримку профільних департаментів для їх реалізації та вже втілені в життя. Неочікуваним стало те, що окрім учасників користь отримали і самі представники та представниці місцевої влади, зруйнувавши свої стереотипи про пасивність молоді та її неготовність до розвитку”, – зазначила Катерина Боровик.