COVID-вакцинація в Україні: що потрібно знати перед щепленням

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) опублікувало відповіді на найпоширеніші питання про вакцинацію від коронавірусу. Зокрема, у відомстві пояснили, як записатися на щеплення та де його можна отримати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр МОЗ.

За інформацією МОЗ, вакцинуватися проти COVID-19 можна: у пункті щеплень; за місцем роботи; у центрі масової вакцинації. Вакцину проти COVID-19 в пунктах щеплення можуть отримати особи віком: від 60 років; 18-59 років, які мають супутні захворювання. Записатися на вакцинацію можна через: дзвінок до сімейного лікаря; реєстратуру найближчого пункту щеплення. За місцем роботи мобільні бригади щеплюватимуть: працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери; працівників та мешканців інтернатів, будинків для літніх людей; маломобільних громадян та тих, хто за ними доглядає; військовослужбовців; працівників структур державної безпеки; працівників структур, які забезпечують роботу держави; працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів; працівників паливно-енергетичного комплексу; ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі; організовані колективи з 50+ охочими щепитися. Записатися на колективну вакцинацію можна через: роботодавця (за контактами регіонального координатора необхідно звернутись до департаменту/управління охорони здоров’я вашої області або м. Києва). Щепитися проти COVID-19 в центрі вакцинації може: будь-яка повнолітня особа, яка записалася до листа очікування через "Дію" чи контакт-центр МОЗ (пріоритет надається літнім людям). Записатися на вакцинацію можна через: сайт "Дія" (diia.gov.ua); додаток "Дія" (go.diia.app); контакт-центр МОЗ (0 800 60 20 19).

Після чого, як додають у МОЗ, необхідно дочекатися дзвінка із запрошенням на певну дату і час щеплення або прийти до центру та отримати щеплення, дотримуючись живої черги.

Нагадаємо, що за минулу добу, 5 липня в Україні проти коронавірусу зроблено понад 70 тисяч щеплень.

Додамо, що 22 червня розпочалася вакцинація проти коронавірусу компаній, які мають у своєму штаті понад 50 охочих щепитися.