Чи вручають повістки після оновлення даних в ЦНАПах: офіційна відповідь

Законом про мобілізацію визначено, що у військовозобов'язаних є 60 днів, щоб прийти до ЦНАПу або ТЦК для оновлення своїх даних. Також з 18 травня це можна зробити через електронний кабінет, завантаживши додаток Резерв+.

Повістку після оновення даних в ЦНАПах не видають, бо за цими установами не закріплено таких функцій. Про це в коментарі РБК-Україна заявила директорка департаменту ЦНАП КМДА Наталія Шамрай.

Чи вручають повістки в ЦНАПах

Після оновлення військовозобов'язаними даних при особистому прийомі в ЦНАП повістки не видають, відзначає директор департаменту.

"Хочу підкреслити, що повістки видає тільки ТЦК. І відправляти на ВЛК теж можуть виключно тільки територіальні центри комплекстування і соціальної підтримки. Нам як ЦНАПам таких повноважень не надавали", – говорить Наталія Шамрай.

Оновлення даних військовозобов'язаних – це нова функція й для самих ЦНАПів. Такими повноваженнями їх наділили тільки після того, як 18 травня вступив в силу закон про мобілізацію. Раніше в цих установах військовозобов'язані дані не оновлювали, це можна було зробити тільки в ТЦК і СП.

"Я наголошую на тому, що оновлення даних – це лише одна із функцій ЦНАПів. Тим часом ми надаємо 450 видів різних адміністративних послуг, і ми не припиняємо їх надавати й зараз", – підкреслює вона.

Закон про мобілізацію

В Україні 18 травня офіційно набув чинності новий закон про мобілізацію. Він унормовує деякі процеси мобілізації, відстрочки, бронювання та обліку військовозобов'язаних.

Детальніше про всі зміни у процесі мобілізації – у матеріалі РБК-Україна.

Нагадаємо, коли у ЦНАПах військовозобов'язані оновлюють свої дані, система може надіслати відмову. Що робити в таких випадках, РБК-Україна розповіла директорка департаменту ЦНАП КМДА.

Також повідомлялося, що чекає на військовозобов'язаних, які не оновлять дані за 60 днів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.