Чи планує Америка відправляти військових інструкторів в Україну: остаточна відповідь США

Сполучені Штати Америки не планують відправляти своїх військових інструкторів до України. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. У своєму інтерв’ю для The Guardian він чітко зазначив, що зі свого боку Америка не планує жодної навчальної місії.

Підтримка України з боку США

Попри відсутність планів щодо відправлення військових інструкторів, США активно підтримують Україну в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність. Салліван наголосив на необхідності надання Україні систем протиповітряної оборони. За його словами, вашингтон вже працює над цим питанням, аби забезпечити українських захисників необхідним обладнанням для ефективної роботи.

Крім того, Джейк Салліван підкреслив важливість постійного постачання зброї для української армії: від стрілецької зброї до високотехнологічних систем.

Відправка військових інструкторів з інших країн

Слід зазначити, що це питання розглядається й іншими країнами. Нещодавно головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що Франція вирішила направити своїх військових інструкторів до України для навчання українських військових. Однак, згодом Міністерство оборони Франції уточнило, що це питання все ще опрацьовується.

Українське Міністерство оборони також підтвердило, що переговори з Францією щодо відправки військових інструкторів тривають.

Джерело: 5692.com.ua