Чому комарі “люблять” не всіх людей: 4 ознаки, за якими комахи обирають жертву

Навіть у пік сезону, коли через нашестя комарів неможливо спокійно жити, деяких людей ці надокучливі комахи чомусь облітають стороною та майже не зачіпають. Виявляється, певні люди для них є більш привабливими, тому вони обирають їх собі за жертв. Чому так відбувається.

Як показали дослідження фахівців, комарі вибирають собі жертву за рівнем видихуваного вуглекислого газу. У пріоритеті для них – люди, які часто дихають і видихають більшу кількість вуглекислого газу. Це люди великої комплектації, чоловіки, спортсмени, вагітні жінки. А ось діти цих комах цікавлять набагато менше.

Які ще фактори впливають на вибір комарів.

Резус-фактор

Найбільше комарам подобається кров із нульовим резус-фактором, яка вважається найрідкіснішою. Від такої жертви комаха просто так не відстане.

Запах

На "комарині переваги" впливають особливості харчування, оскільки через продукти та напої в людини змінюється запах тіла. Наприклад, споживання часнику відлякує комарів. А привабливими для них будуть люди, які вживають солодку та солону їжу. Також частіше комарі сідають на тих, хто зловживає пивом.

Крім їжі та напоїв, індивідуальний запах, який походить від кожної людини, залежить від генетики, мікробіому шкіри та інших факторів. Тому не завжди можна пояснити, чому комарі вибирають ту чи іншу людину.

Кольори

Виявляється, комарі розрізняють кольори та мають свої вподобання. Їх приваблюють люди у чорному, червоному, помаранчевому та блакитному одязі. А ось синій і фіолетовий кольори їх відштовхують.

Джерело: 5692.com.ua