Чи зможе аеропорт в Ужгороді найближчим часом відновити роботу: відповідь ОВА

Аеропорт "Ужгород" найближчим часом не зможе відновити роботу. Причиною цього є неготовність самого летовища та відсутність необхідних документів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника Закарпатської ОВА Віктора Микиту в Facebook.

Він пояснив, що аеропорт як мінімум не може працювати через закрите над Україною небо. Крім того, немає підписаних документів з ЄС про можливість запуску регулярних рейсів, а сам аеропорт не відповідає технічним характеристикам.

"Світлосигнальна система, злітна смуга та інші елементи інфраструктури не готові приймати регулярні рейси", – зазначив Микита.

Проте очільник ОВА запевнив, що робота над відновленням аеропорту ведеться. Для цього потрібно залучити Міністерство інфраструктури, "Украерорух", СБУ, ДСНС, фахівців з пасажирської і вантажної авіації для консалтингу й оптимізації роботи.

"Ми говоримо про процес – довготривалий та системний. Тому зараз заяви про відновлення роботи аеропорту – це не більше, ніж бажання та наміри", – додав Микита.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що аеропорт "Ужгород" може скоро запрацювати, оскільки Закарпатська обласна рада виділила 26 млн гривень на його роботу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.