Бунт Пригожина показав, що Росія не є державою, – Данілов

Спроба перевороту, здійснена ватажком ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним, показала, що Росія не є державою. Захід має зрозуміти, що Росія роздроблена і немає сили, здатної утримати її разом.

Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю виданню Bild.

"Ми повинні до цього (розпаду Росії, – ред.) готуватися. Ми говоримо про це вже рік. Майте на увазі, що процеси, які вже почалися в Росії, не зупинити. Росія буде роздроблена, і світ має до цього підготуватися", – заявив він.

Данілов підкреслив, що вже видно, що в Росії будь-яке військове угруповання може діяти самостійно.

"Воно може захопити будь-який ядерний об'єкт, будь-яку ядерну зброю, і що ситуація в Росії вже вийшла з-під контролю", – заявив секретар РНБО.

Він додав, що ситуація може перерости в "дуже небезпечний вибуховий процес, який буде абсолютно неконтрольованим".

При цьому Данілов підкреслив, що для нього зрозуміло одне – російська імперія впала.

За його словами, Захід повинен розпрощатися з ілюзією, що Росія продовжить існувати в її нинішньому вигляді.

"Кремль не може контролювати таку велику територію, у нього немає можливості. Не можуть цього гарантувати і збройні сили Росії. Друга за потужністю армія у світі – вона не існує", – наголосив секретар РНБО.

Він додав, що під час бунту Пригожина Україна аналізувала, як із ним справляються в російських регіонах.

"У нас є аналіз того, як реагували регіони під час бунту Пригожина. Я можу сказати, що на підставі цих аналізів можна сказати, який вигляд матиме Росія після розпаду. Татарстан буде окремо, Дагестан буде окремою країною, яка не має нічого спільного з Росією. Це колонії Російської Федерації", – підкреслив Данілов.

Бунт Пригожина

Минулого тижня засновник ПВК "Вагнера" звинуватив російських солдатів у тому, що вони завдали ударів по тилових таборах його бойовиків. За словами Пригожина, такий наказ про атаку віддав міністр оборони Сергій Шойгу.

Очільник найманців зібрав 25 тисяч своїх солдатів і вирушив штурмувати Москву з вимогою змінити військове керівництво і главу Міноборони. За день під контролем "вагнерівців" був Ростов, пізніше вони висунулися в бік столиці РФ.

Але заколот швидко закінчився – до цього призвела розмова Пригожина з білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

На тлі таких подій у Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли, що війна між російською ФСБ та Міністерством оборони входить до активної фази.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.