“Бостон” із Михайлюком завоював рекордний титул НБА: відео

"Бостон Селтікс" українця Святослава Михайлюка стали чемпіонами Національної баскетбольної асоціації 2023/24 після переможної серії проти "Даллас Маверікс".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

НБА, плей-офф, фінал

"Бостон" – "Даллас" – 106:88 (28:18, 39:28, 19:21, 20:21); серія – 4:1

У п'ятому матчі серії "Селтікс" узялися до справи фактично відразу, відірвавшись на десять пунктів за підсумками стартової чверті. У другій 12-хвилинці "Бостон" додав ще 11 очок згори та перетворив другу половину на формальність.

Після великої перерви господарі паркету дозволили "Маверікс" пограти на рівних. У такому сценарії "Даллас" зумів відіграти "аж" два пункти – по одному в кожній зі чвертей. Принаймні техасці уникли повного розгрому на виїзді.

Михайлюк з'явився на полі, щоб відчути чемпіонську атмосферу. На майданчику він провів менше хвилини. За відведений час українець встиг оформити 1 підбирання для команди Джо Маззулли та разом із одноклубниками відсвяткував титул, прихопивши прапор України.

Рекордний титул "Бостона"

"Селтікс" здобули 18-й чемпіонський трофей та стали одноосібним лідером асоціації за кількістю титулів, залишивши позаду "Лейкерс" (17). Це чемпіонство стало першим для "Бостона" з 2008 року.

Легкий форвард "Селтікс" Джейлен Браун визнаний Найціннішим гравцем фінальної серії НБА. Середні цифри американця у фіналі – 20.8 очок, 5.4 підбирання, 5.0 асистів і 44% реалізованих із гри кидків.

Михайлюк став лише другим українцем в історії, який став чемпіоном НБА. Раніше двічі в складі "Лейкерс" чемпіонський перстень завоював Станіслав Медведенко.

До слова, колишній форвард "Г'юстона" Бадінгер потрапив на Олімпійські ігри в пляжному волейболі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.