“Бомба” в Офісі президента: під Запоріжжям затримали мінера-рецидивіста

У Запорізькій області затримали мінера-рецидивіста. На минулих вихідних він повідомив про нібито мінування Офісу президента в Києві.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням поліцію Запорізької області.

Повідомляється, що про неправдиве мінування повідомив 47-річний житель Василівки, який раніше вже був судимий за аналогічні злочини з наданням психіатричної допомоги.

Напередодні до Василівського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що з мобільного зателефонував невідомий, який представився "Апостолом" і повідомив, що Офіс президента в Києві нібито заміновано. Інформація про мінування не підтвердилася

"Чоловік вже двічі відбував покарання за скоєння аналогічного злочину в медичному закладі з наданням психіатричної допомоги. Мобільний телефон та сім-карта порушника вилучені в якості речових доказів. Псевдомінера затримали", – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальну справу за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. За так званий "телефонний тероризм" загрожує позбавлення волі до шести років, а за повторні дії – до восьми років за гратами.