Білорусь заборонила ввезення товарів з ЄС, США та Британії у відповідь на санкції

У Білорусі в якості відповідних заходів на санкції вирішили ввести заборону на ввезення товарів з ЄС, США і Великобританії. Нестачу товарів будуть заповнювати "товарами з дружніх країн".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення МЗС Білорусі.

"В якості заходів у відповідь на незаконний зовнішній санкційний тиск, спрямований на підрив суверенітету Білорусі і погіршення добробуту білоруських громадян, з метою захисту національних інтересів Уряд Республіки Білорусь прийняв рішення про введення заборони ввезення на територію країни ряду товарів, що походять з держав, які застосовують незаконні антибілоруські санкції", – йдеться в повідомленні відомства.

При цьому уточнюється, що відтепер внутрішній ринок будуть наповнювати тільки "товарами з дружніх країн". Такі заходи носять відповідну природу і можуть бути скасовані, якщо порушені ними країни переглянуть свою позицію і скасують санкції.

Крім того, в МЗС Білорусі вирішили ще й обмежити в'їзд іноземцям.

"Розширено списки осіб, чий в'їзд на територію Республіки Білорусь і Союзної держави небажаний, з країн, які на системній основі дискримінують білоруських офіційних осіб, журналістів і представників громадських організацій", – наголошується в повідомленні.

У міністерстві підкреслили, що для "зміцнення своєї економічної безпеки Білорусь продовжить реалізацію союзних програм і зміцнення економічної інтеграції з Російською Федерацією".

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, хто потрапив в п'ятий пакет санкцій ЄС проти Білорусі.

Сполучені Штати, Великобританія і Канада також ввели обмеження проти країни через нехтування міжнародним правом з боку режиму Олександра Лукашенка.