Білий дім: для Росії настав момент відвести війська від кордону України

Метою дипломатичних зусиль США, в тому числі запланованої розмови президентів Джо Байдена і Володимира Путіна, є формулювання узгодженої позиції. Росія маэ зупинити силове нарощування і відвести війська від України.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг.

Вона зауважила, що президент Байден сьогодні проведе консультації з трансатлантичними союзниками для узгодження спільної позиції.

Псакі пообіцяла, що деталі цих консультацій будуть оприлюднені пізніше Білим домом.

"Наша мета полягає в тому, щоб висловити дипломатичним шляхом, що для Росії настав момент відвести свої війська, зосереджені на кордоні, що вірним шляхом вперед у цьому питанні є дипломатія, ми будемо продовжувати тісно координувати свою роботу з нашими трансатлантичними партнерами щодо економічних санкцій і кроків, які можна буде зробити, якщо президент Путін вирішить йти далі", – підкреслила Псакі.

Зазначимо, що про розробку жорстких санкцій проти Росії у Вашингтоні заявили напередодні переговорів Байдена і Путіна. Віртуальна зустріч президентів відбудеться вже завтра, 7 грудня. Очікується, що американський лідер спробує відрадити Путіна від вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден оголосив про підготовку комплексу заходів проти Росії у разі її вторгнення в Україну.

Зазначимо, на початку грудня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про підготовку США "пекельних санкцій" проти Москви через Україну.