Байден виклав Путіну два підходи США до дій Росії, – Білий дім

Джо Байден виклав Володимиру Путіну два підходи США до Росії. Вони будуть залежати від подальших дій Москви.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг високопоставленого чиновника в Білому домі.

За його словами, США вважають, що нинішня бесіда Путіна і Байдена була змістовною і серйозною.

"Президент Джо Байден виклав два шляхи, два аспекти підходу США, які залежать від російських дій в майбутній період. Перший – це шлях дипломатії, що веде до деескалації ситуації. Інший шлях більшою мірою сфокусований на стримуванні, включаючи серйозні витрати і наслідки, якщо Росія вибере варіант вторгнення в Україну. Ці витрати включають економічні заходи", – заявив він.

Президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден в ході телефонної розмови підтвердили, що на майбутніх переговорах з безпеки будуть як області, де можна досягти значущого прогресу, так і напрямки, за якими згода може бути неможлива, зазначив представник адміністрації.

Сполучені Штати продовжують вважати, що інші країни самі мають право приймати рішення про можливе приєднання до НАТО, попри думку Росії про потенційне подальше розширення Північноатлантичного альянсу, заявив чиновник.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у розмові з Володимиром Путіним попередив про санкції у разі вторгнення в Україну. Своєю чергою президент РФ повідомив, що в такому випадку може наступити розрив відносин.