Axios розповіло, хто може підштовхнути Байдена знятися з виборів

На рішення президента США Джо Байдена щодо участі в передвиборчих перегонах може вплинути його сім'я та найближче оточення. Зокрема, його дружина та перша леді США Джилл Байден.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію Axios.

"Єдиний спосіб, у який Байден відійде вбік, попри його провал у дебатах, – якщо та сама невеличка група пожиттєвих прихильників, що сприяли його балотуванню, раптово вирішить, що настав час йому оголосити про свій відхід", – йдеться в публікації Axios.

Як пише Axios, йдеться про Джилл Байден, молодшу сестру президента Валері Байден, а також Теда Кауфмана – давнього друга та постійного радника Байдена. Також на рішення президента впливає невелика група радників Білого дому.

"Цей "кухонний кабінет", що існує десятиліттями, діє як велика сім'я та рада старійшин. Тільки ці союзники мають вплив на великі й малі рішення в житті та президентстві Байдена", – пояснюється в публікації Axios.

Наразі ж, за даними Axios, оточення Байдена вважає, що у разі продовження участі в виборчих перегонах у нього є більше шансів перемогти, аніж у віце-президента Камали Гарріс, яку деякі голоси в США пропонують висунути замість Байдена.

"Ці союзники потай вважають, що Гарріс буде важко привернути на свій бік поміркованих виборців, які вагаються, і це підвищить шанси Дональда Трампа", – зазначає Axios.

Провал Байдена на дебатах з Трампом

На початку листопада 2024 року в США пройдуть президентські вибори. Цього тижня відбулися перші теледебати між кандидатами в президенти США – Джо Байденом та Дональдом Трампом.

За підсумками дебатів 67% глядачів визнали, що Трамп переграв Байдена, а 33% вважали що краще виступив чинний президент США.

Після цього редакція видання The New York Times закликала Демократичну партію США висунути іншого кандидата в президенти замість Байдена, щоб запобігти перемозі Трампа на виборах.

Детальніше про основні висновки з президентських дебатів у США – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.