99,9%, що зупинять саме їх: на що дорожня поліція одразу звертає увагу поліції

Як свідчить статистика, авто з певними особливостями частіше привертають увагу поліції на дорозі, тому вони мають більшу ймовірність бути зупиненими. Які автомобілі виділяються серед інших, розповідає видання "Твоя МАШИНА".

Спортивні автомобілі

Поліція часто зупиняє спорткари внаслідок їх помітного зовнішнього вигляду та схильності до високошвидкісного руху. Приміром, такі марки, як Ferrari, Lamborghini та Porsche привертають увагу поліцейських навіть за дотримання правил дорожнього руху.

Авто з тюнінгом

Яскравий тюнінг чи нестандартна модифікація – ще один фактор, через який автомобілі нерідко опиняються у полі зору поліції. Зміни у вихлопній системі, неординарне забарвлення або додаткове освітлення виділяють автомобіль із загального потоку. Крім того, вважається, що водії таких авто частіше порушують дорожні правила.

Старі, погано обслужені автомобілі

Такі машини часто зупиняються поліцією через потенційні порушення правил безпеки. Якщо авто має проблеми з освітленням, зношені шини, пошкоджені частини кузова, воно точно привертатиме увагу поліцейських.

Люксові автомобілі

Авто преміум-класу, такі як Mercedes-Benz, BMW та Audi, нерідко привертають увагу через свій статус і опиняються під підозрою через схильність їхніх водіїв до агресивного стилю водіння або перевищення швидкості.

Автомобілі з тонованими вікнами

Якщо в авто сильно тоноване скло, водія можуть зупинити для перевірки відповідності чинним нормам. Крім того, поліція може зупиняти такі авто, щоб перевірити, чи не ховаються за тонованим склом інші порушення.

Джерело: 5692.com.ua