8 Березня, Великдень чи День Незалежності: які свята найбільше відзначають українці

За останні роки святкування Міжнародного жіночого дня 8 Березня поступово втрачає свою популярність серед українців. Згідно з результатами всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології протягом 17-23 лютого 2024 року, лише 21% опитаних мають намір відзначати це свято. У той же час у 2017 році майже половина населення, а саме 49%, святкувала цей день.

Лідери святкування

Результати опитування також показали, що найбільш популярними святами серед українців залишаються Різдво Христове і Великдень, які відзначають відповідно 70% та 68% опитаних. Вони тримають стабільно високі позиції протягом років.

Також до лідерів увійшов День Незалежності України, частота святкування якого значно зросла під час війни. Як показують дані, його популярність збільшилась з 37% до 64% за останні роки.

Окремо варто відзначити зростання популярності Дня захисників і захисниць (1 жовтня). За останні два роки він вийшов на четверте місце у рейтингу, збільшивши свою популярність з 29% до 58%.

Свята з найнижчою популярністю

Найнижчу популярність серед українців мають День Конституції України (28%), Міжнародний жіночий день (21%), Трійця (17%), День Перемоги (11%) і День праці (4%).

Результати опитування свідчать про зміну уявлень та підходів українців до святкування різних подій. Популярність деяких свят зростає, тоді як інші втрачають свою значущість.

Джерело: 5692.com.ua