Є 4 критерії. Резніков розповів, як Байден приймає рішення щодо допомоги Україні

Міністр оборони Олексій Резніков поділився подробицями процесу узгодження військово-технічної допомоги Україні з боку Сполучених Штатів. Остаточне рішення приймає президент Джо Байден.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на телемарафон UAразом.

Резніков пригадав спільну з очільником вітчизняного МЗС Дмитром Кулебою зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном та держсекретарем Ентоні Блінкеном у США, на якій також був і американський лідер Джо Байден. Тоді президент США розповів йому, як ухвалює рішення щодо допомоги Україні.

"Він (Байден, – ред.) сказав, що є 4 критерії, за якими вимірює звернення моїх колег (Остіна, Блінкена) щодо допомоги Україні. "Ваш запит приносять і ми його оцінюємо. 1. Чи воно дійсно ефективне, щоб допомогти Україні. 2. Як воно вплине на стійкість альянсу, щоб це не зруйнувало взаємодію в альянсі. 3. Чи воно одномоментне, чи допомога буде системна. 4. Чи є в нас ресурс цю допомогу забезпечити", – розповів Резніков.

Очільник Міноборони також пригадав, що на Заході на злам опору Збройних сил військами РФ давали 3 доби. Проте, відчайдушний спротив української армії, на думку Резнікова, переконав партнерів надати ЗСУ сучасне озброєння.

До слова, Центр протидії дезінформації спростував черговий фейк Міноборони РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.