Як продовжити час використання смартфону без підзарядки: 10 найкращих способів для Android

Яскравий екран, швидкий процесор, швидке з’єднання з інтернетом та інші фактори зменшують час роботи батареї телефонів Android, тому заряджати їх доводиться частіше. Проте збільшити час автономної роботи телефону нескладно. Для цього слід дотримуватися десяти простих правил.

Темний режим

Перехід на темний режим, який пропонують багато додатків, допомагає суттєво скоротити витрату заряду батареї, особливо на пристроях з OLED-дисплеями. Для ввімкнення темної теми на телефоні слід зайти у контекстне меню або меню швидкого доступу, опустивши головний екран.

Зменшення яскравості екрана

Енергоспоживання буде більш ефективним, якщо знизити яскравість екрану. Для цього необхідно опустити головний екран донизу і натиснути на відповідний віджет.

Режим економії заряду батареї

Цей режим, який вбудовано в більшості смартфонів Android, дозволяє знизити фонову активність, обмежити продуктивність і деякі функції. Це допомагає зберегти заряд і продовжити термін служби батареї. Для активації режиму економії потрібно зайти в налаштування пристрою.

Деактивація визначення місця розташування

Функція визначення місця розташування швидко розряджає батарею. Тому у випадках, коли в цьому сервісі немає гострої потреби, варто його відключати.

Вимкнення Wi-Fi

Wi-Fi постійно шукає з’єднання, розряджаючи акумулятор. Тож якщо немає потреби у використанні Wi-Fi на вулиці або в громадських місцях, слід тимчасово виключити його.

Вимкнення фонових додатків

Фонові додатки – одні з найсильніших "пожирачів" заряду. Для продовження часу використання телефону без підзарядки слід обмежити фонову активність застосунків. Для цього у налаштуваннях потрібно знайти розділ використання даних, де відображається, які саме додатки працюють у фоновому режимі (деякі можна видалити, інші — відключити).

Обмеження використання даних

Також допомагає зберегти заряд обмеження доступу до фонового режиму обміну даними для додатків, які не потребують постійних оновлень. Для цього слід у налаштуваннях вибрати " Мережа та Інтернет", потім "Передача даних" і ввімкнути режим "Економія трафіку".

Скорочення часу очікування екрана

Чим довше екран телефону увімкнений, тим більше витрачається заряду. Скоротити час очікування можна, перейдя в налаштування і відрегулювавши показники у розділі "Дисплей".

"Тихі" повідомлення

Постійно спливаючі вікна з повідомленнями щоразу активують екран, використовуючи заряд. Тому рекомендується вимкнути сповіщення для другорядних застосунків у меню "Застосунки та сповіщення".

"Розумна" зарядка акумулятора

Щоб подовжити термін служби акумулятора Android-смартфона, потрібно намагатися підтримувати його зарядженим на рівні від 20% до 80%. Не можна допускати повного розряду акумулятора.

Джерело: 5692.com.ua