Навіщо віник посипають сіллю: цікавий домашній лайфхак

Зараз вважається, що набагато практичніше використовувати для прибирання пилосос. Проте багато господинь також мають у будинку звичайний віник, який може знадобитися, щоб швидко зібрати розсипані крихти або зробити прибирання при відключенні електрики.

При цьому мало хто замислюється над тим, що сам віник потребує періодичного очищення. В іншому випадку він почне залишати після себе брудні розводи та сміття.

Щоб ефективно почистити віник, знадобиться лише жменя солі. Сіль має бути великого помелу. Потрібно посипати нею віник і залишити на кілька годин, можна на всю ніч. Кристали солі допоможуть очистити віник навіть у важкодоступних місцях.

Після цього слід добре промити віник. Можна використовувати звичайну воду, але краще приготувати спеціальний розчин. Потрібно розвести 500 мл оцту і пів склянки солі в трьох літрах теплої води, добре перемішати суміш.

Покласти віник у відро і залити цим розчином, залишити на кілька хвилин. Далі віник витягнути і просушити. Завдяки цьому домашній помічник буде знову готовий ставати до роботи.

Джерело: 5692.com.ua