Смарт-мобілізація в Україні: у Міноборони пояснили, як працюватиме новий спосіб набору до лав ЗСУ

В Міноборони анонсували смарт-мобілізацію, яка має стати наступним етапом після цифровізації вручення повісток військовозобовʼязаним. Незабаром подати заявку на мобілізацію можна буде лише у два кліки.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, на її інтерв'ю АрміяInform.

Наступний етап – це можливість у два кліки подати заявку на мобілізацію: "Я хочу стати оператором дронів", "Я хочу стати артилеристом" тощо, – сказала вона.

Катерина Черногоренко наголошує, що важливим є саме рекрутинговий підхід. За її словами, коли людина буде розуміти весь свій маршрут у війську і зможе його контролювати шляхом власного вибору, тоді питання щодо електронних повісток відпаде само по собі.

Я вважаю, що людина має мати можливість мобілізуватися або підписати контракт саме до такого командира, якому він чи вона довіряє. Це – цільовий рекрутинг. Цивільна аналогія: коли після випуску з вишу за кращих студентів борються працедавці, – додала вона.

Наразі ЗСУ, каже Черногоренко, є найбільшим працедавцем у країні, який може боротися за найкращих людей із цивільного життя, "тоді ми станемо ще швидшими і ще технологічнішими".

Заступниця міністра сказала також, що цивільні люди збагачують армію, і це збагачення треба "ловити". До лав ЗСУ приєдналися люди з великих компаній. Як приклад вона навела історію військовослужбовця, який повернувся з Каліфорнії, де будував стартапи. Чоловік повернувся в Україну і мобілізувався в 47-у бригаду.

Джерело: 5692.com.ua