Названо 9 речей в домі, які вкорочують життя: у вас точно є щось зі списку

Фахівці наголошують, що деякі речі, які зберігаються чи використовуються вдома, здатні повільно, але вірно погіршувати наше здоров’я. Це позначається не тільки на якості життя, а й на його тривалості. Тому варто озирнутися навколо, які з небезпечних речей є у вас вдома. Про це пише 5692.com.ua.

Несправна електрика

Стара та несправна електротехника – це бомба уповільненої дії, адже з часом ізоляція дротів приладів висихає та обсипається, через що може статися коротке замикання та пожежа. Причиною займання може бути і прихована проводка.

Меблі з ДСП

Меблі з ДСП є доволі популярними, що пояснюється їхньою доступною ціною. Але в гонитві за дешевизною можна не тільки підірвати здоров’я, а й відмінусувати кілька років життя. Річ у тім, що несумлінні виробники можуть застосовувати під час виготовлення меблів плити, які виділяють дуже шкідливі для організму фенол та формальдегід. Такі плити призначаються виключно для будівництва.

Пластиковий посуд

Багато хто використовує пластикові тарілки, кружки, контейнери, які зручні тим, що не б’ється, легко миються. Причому нерідко люди роками зберігають вдома куплені колись пластикові набори, але їсти з такого посуду небезпечно, оскільки при нагріванні із пластику виділяються отруйні речовини, а в тріщини, які з’являються на поверхні, є розсадником хвороботворних мікробів.

Погана вентиляція

Низька якість та погана циркуляція повітря серйозно впливає на здоров'я, самопочуття та працездатність та якість життя будь-якої людини. Крім того, через це в приміщенні утворюється конденсат, з'являється сирість і як наслідок – пліснява та грибок. Це загрожує не тільки хворобами органів дихання, а й онкологічними захворюваннями.

Побутова хімія

Майже в кожній родині використовується не один засіб побутової хімії, які щодня отруюють наші будинки токсичними речовинами. Наприклад, етиленгліколь, що міститься в освіжувачах повітря, викликає слабкість, головний біль, запаморочення, серцебиття. А ефіри фталевої кислоти здатні вплинути на розвиток майбутньої дитини та негативно позначитися на репродуктивних здібностях. На фоні отруєння парами хлору можуть розвинутись гіпертонія, проблеми з серцем і судинами, бронхіальна астма.

Засоби від молі

Небезпечно використання давно відомого засобу від молі – нафталіну. Ця хімічна речовина є отруйною та може спричинити головний біль, нудоту, блювання. При тривалому впливі нафталін може спричинити пошкодження чи руйнування червоних кров’яних тілець.

Килими із синтетики

В багатьох оселях використовується зручне, красиве та практичне підлогове покриття. Але воно є справжнім пилозбірником, який щороку він збирає 2-3 кілограми пилу. На ньому осідають шерсть тварин, ороговілі частинки шкіри і живуть мільйони паразитів, здатних викликати алергію, астму та інші захворювання. Якщо ж килимове покриття виготовлено з синтетичних матеріалів, воно може серйозно підірвати здоров’я через вміст акрилу, поліпропілену, нейлону та інших небезпечних для дихальної системи речовин.

Лазерні принтери

Виявляється, що лазерний принтер здатний нашкодити здоров’ю щонайменше, як пасивне куріння. Під час роботи пристрій викидає у повітря дрібні частинки друкуючого порошку –тонера, який може потрапити у легені та спровокувати проблеми із органами дихання. Якщо в принтері не змінювати озоновий фільтр, це призведе ще й до окислення крові, наслідком чого стане передчасне старіння. Тому принтер має використовуватись у приміщеннях з гарною вентиляцією.

Вінілові шпалери

Дуже популярні зараз вінілові шпалери різноманітних кольорів і структур, але багато хто навіть не здогадується про їхню небезпеку для здоров'я. Полівінілхлорид – досить міцний матеріал, який не пропускає вологу, пару та повітря. Тому під внутрішнім шаром шпалер розвивається грибок та пліснява. А про негативний вплив цих мікроорганізмів знає кожен.

Джерело: 5692.com.ua