Як власників авто в Україні позбавляють можливості розпоряджатися майном: адвокат розповів про обмеження

В Україні з недавніх пір стала доступна процедура перереєстрації авто онлайн у застосунку "Дія". Але останнім часом все більше власників авто стикаються з тим, що їм відмовляють у послузі. З чим це пов'язано, пишуть Економічні новини із посиланням на відео адвоката Романа Сімутіна в YouTube.

Як розповів адвокат, ще декілька тижнів тому було відомо про те, що продати авто без ТЦК не вдасться. Але якщо раніше в основному це стосувалося розшуку "ухилянтів" і не було масовим явищем, то після опублікування нового законопроєкту про мобілізацію можливість продажу авто в "Дії" зависла.

Тепер авто можна продати лише старим методом – у сервісному центрі.

"Один із моїх підписників вирішив переоформити авто і зробити це в "Дії". У телефоні він побачив: "Заяву відхилено сервісним центром МВС через підписання документа реєстрації. Документ не пройшов перевірку за базою "особи в розшуку ІПНП". Затвердження реєстраційної заяви неможливе", – сказав Сімутін.

Додамо, що ІПНП – це Інформаційний портал Національної поліції ("АРМОР").

Крім того, про те, що послуга реєстрації авто в "Дії" не працює, адвокату розповів ще один підписник у чаті. Тому він вирішив перевірити функцію на своєму авто і отримав відповідь: "Спробуйте ще раз".

Якщо виникає така ситуація, каже Сімутін, переоформити авто можна тільки у сервісному центрі. Дорученням у цьому випадку також не вийде скористатись. При цьому перереєстрація авто через "Дію" працює, якщо військовозобов’язаний не перебуває в базі поліції.

"Та щось мені підказує, що це питання часу декількох тижнів…Мушу констатувати, що це антиконституційний спосіб, адже фактично нас позбавляють можливості розпоряджатися своєю власністю", – зазначив юрист.

Джерело: 5692.com.ua