Меламінова губка замість цілого арсеналу побутової хімії: як використовувати диво-засіб

Наводячи вдома лад, господиням зазвичай доводиться використовувати різноманітні гелі, порошки, ганчірки, щітки, скребки. Однак усе це здатен ефективно замінити лише один сучасний універсальний засіб – меламінова губка. З її допомогою можна миттєво навести чистоту і порядок, без зайвих зусиль і додаткових засобів.

Як правильно користуватися меламіновою губкою, розповідає ТСН.

З якими забрудненнями справляється меламінова губка

На вигляд ця губка нагадує звичайну поролонову, але вона виготовляється в лабораторних умовах методом спінювання гарячої смоли меламіну. Після вистигання цей матеріал стає пористим, має безліч ворсинок на поверхні, завдяки чому набуває відмінних шліфувальних властивостей. Тому меламінова губка легко відшаровує частки будь-яких забруднень, не залишаючи подряпин чи розводів та не наносячи шкоди здоров'ю.

Цю губку можна використовувати на різних поверхнях: скло, пластик, кахель, дерево, метал, гума, шпалери тощо. Вона працює без гелів і порошків та легко справляється із застарілим жиром, мильним нальотом, вапном, іржею, плямами від фарби, маркеру тощо.

Як користуватися меламіновою губкою

Для очищення будь-якої поверхні меламіновою губкою потрібно:

  • змочити губку водою;
  • легенько відтиснути, щоб позбутися зайвої вологи;
  • ребром губки змити забруднення;
  • після використання добре виполоскати і відтиснути.

Меламнова губка при використанні кришиться і скочується разом із брудом, тому вона недовговічна. Тож варто придбати одразу кілька штук. Мити такою губкою посуд, овочі та фрукти не рекомендується. Під час використання слід надіти захисні рукавички.

Джерело: 5692.com.ua