Вважаєте курятину дієтичною та корисною? Ось яку частину курки їсти не можна, вона дуже шкідлива для здоров’я

Багато хто полюбляє курку з рум'яною та хрусткою скоринкою, настільки апетитною, що перед нею важко встояти. Адепти здорового харчування надають перевагу відвареній курятині, яка вважається дієтичним і корисним м'ясом. Але дехто навіть не здогадується, що в тушці є й така частина, їсти яку досить небезпечно.

Яку частину курки їсти не можна

Напевно, ви помічали, що діти відмовляються їсти шкірку курки, якщо побачать її в супі. Виявляється, це навіть добре. Адже саме шкірка курки є тією частиною, яку дієтологи рекомендують не вживати взагалі.

Річ у тім, що куряча шкірка містить вкрай багато жиру і шкідливого холестерину. А ось корисних речовин в цій частині немає.

Крім того, магазинних курок часто обробляють різноманітними засобами, щоб надати їм більш свіжого і привабливого товарного вигляду. І найбільше небезпечних речовин накопичується в шкірці.

Не можна назвати безпечними і такі частини курки, як крила, оскільки в них є лише кістки та шкірка. Хоча в запеченому чи підсмаженому вигляді це дуже смачно і апетитно, але користь залишається сумнівною.

Також експерти попереджують, що досить шкідливими є деякі нутрощі курки. Особливу небезпеку представляють легені, в яких можуть бути специфічні бактерії, що не зникають навіть після тривалої термічної обробки.

Джерело: 5692.com.ua