Скільки поліцейський перейшли на бік ворога на початку війни: відповідь Клименка

На початку повномасштабного вторгнення Росії було звільнено близько 3,5 тисяч правоохоронців. Близько 250 з них перейшли на бік ворога.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю "Радіо Свобода".

Як розповів Клименко, правоохоронці, які залишились на тимчасово окупованих територіях, несанкціоновано покинули територію України або ж перейшли на бік ворога – були звільнені. Йдеться про близько 3,5 тисячі осіб зі 130 тисяч особового складу.

"Але ми зважали на те, що частина з цих людей виїхала у перший день чи в перші два-три дні за кордон або на Західну Україну несакціоновано. Ми таких людей звільнили. Вони входять у ці 3,5 тисячі. Частина людей мала родичів тяжкохворих на цій території. Вони відмовилися виходити з цих територій. Частина з них написали рапорти на звільнення і були у той же ж день звільнені. І одиниці, які залишилися і співпрацювали з ворогом", – пояснив Клименко.

За словами міністра, близько 250 осіб погодились співпрацювати з російськими силами. Водночас вони не обіймали керівних посад раніше, а перейшли на бік ворога, щоб стати трошки "вище".

"Як правило, це люди, які не досягли в житті на той час жодних кар’єрних або професійних висот", – додав Клименко.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що, за словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, підрозділи "Гвардії наступу" будуть розформовані після завершення війни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.