У Сенаті США запропонували визнати застосування “ядерки” РФ нападом на НАТО

У Сенаті США зареєстрували резолюцію, яка пропонує визнати застосування ядерної зброї Росією проти України нападом на країни НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

Відповідний проект документа в Сенаті зареєстрували демократ Річард Блументал та республіканець Ліндсі Грем.

"Ми вважаємо, що ядерна зброя, використана в Україні, здійснить викид радіації на великі території в Європі, де також розташовані союзники НАТО", – заявив Грем під час прес-конференції в Конгресі.

За його словами, розміщення російської ядерної зброї в Білорусі викликає занепокоєння та є провокаційним. Він також наголосив, що сьогодні загроза використання Росією ядерної зброї – найвища з часів Карибської кризи.

"Наше повідомлення до тих, хто оточує президента РФ Володимира Путіна, полягає в тому, що якщо ви зробите це, якщо ви виконаєте його наказ, якщо він колись його дасть, ви можете очікувати на масивну відповідь від НАТО, і ви опинитеся у війні проти НАТО" , – зазначив він.

Реакція на можливе застосування ядерної зброї РФ

Днями президент США Джо Байден сказав, що загроза використання диктатором Володимиром Путіним тактичної ядерної зброї є "реальною". Розмови про можливе застосування ядерної зброї РФ пов'язані з контрнаступом ЗСУ та розміщенням російських боєприпасів з ядерною складовою у Білорусі.

Незабаром керівник ГУР Кирило Буданов зазначив, що, на його думку, Росія не завдасть ядерного удару по Україні, незважаючи на погрози.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.