У МЗС різко відповіли на скандальну заяву мера одного з міст Латвії про війну в Україні

У МЗС України відреагували на скандальні заяви мера латвійського міста Даугавпілс Андрійсу Елксніньшу про війну в Україні. Там не здивовані, що партія цього чиновника за підсумками останніх виборів до Сейму опинилася на узбіччі політики.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook речника МЗС Олега Ніколенка.

"Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш виправдовує злочини Росії в Україні. Не дивно, що його політична сила опинилася на узбіччі політики за підсумками останніх виборів до Сейму Латвії", – написав він.

При цьому Ніколенко додав, що висловлювання цього маргінального діяча не відображають ні офіційну позицію дружньої Латвії, ні поглядів абсолютної більшості латвійців, які не тільки щиро співчувають, а й активно допомагають Україні в її боротьбі проти російської агресії.

Що сказав Елксніньш?

Раніше мер другого за розміром латвійського міста Даугавпілса назвав Крим російським та ухилився від відповідей на прямі питання про війну, яку розв'язала Росія проти України.

Крім того, на питання про відповідальність Росії за вбивства мирних громадян у Бучі латвійський мер із проросійськими поглядами зазначив: "За все, що трапилося, відповідальні і Росія, і Україна, і США".

Як відомо, Андрейс Елксніньш є представником соціал-демократичної партії Saskaņa (Згода), яка традиційно мала значну підтримку серед російськомовних жителів Латвії і лише на останніх виборах до Сейму восени 2022 року не змогла подолати 5% бар'єр.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.