Більше 1000 людей, включаючи віце-президента. Росія розширила санкції проти США

Росія розширила національний стоп-лист, яким як захід у відповідь на постійній основі закритий в'їзд в країну. Цього разу до списку потрапила віце-президент США Камала Харріс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС РФ.

На сайті наводиться список з майже 1 тисячі осіб, у тому числі політики, чиновники, а також ряд вищих посадових осіб США, які знаходяться в "стоп-листі" ще з 15 березня. Зокрема, президент США Джо Байден, держсекретар Ентоні Блінкен, міністр оборони Ллойд Остін і голова Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі.

"Підкреслюємо, що вживаються Вашингтоном ворожі дії, які б'ють бумерангом по самим же США, будуть і надалі отримувати належну відсіч", – йдеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що російські санкції носять вимушений характер і "націлені на те, щоб змусити правлячий Американський режим, який намагається нав'язати решті світу неоколоніальний світопорядок, заснований на правилах, змінити свою поведінку, визнавши нові геополітичні реалії».

"Росія не шукає конфронтації і відкрита для чесного взаємоповажного діалогу, відокремлюючи американський народ, який незмінно користується у нас повагою, від влади США, що розпалюють русофобію, і тих, хто їх обслуговує. Саме ці люди вносяться в Російський чорний список", – заявили в Міністерстві.

Раніше ми повідомляли, що США готуються заблокувати виплати РФ за державним боргом. Міністр фінансів Джанет Йеллен заявила, що США не буде продовжувати ліцензії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.