Ембарго на нафту Росії може стати частиною наступного пакету санкцій, – Reuters

Виконавча влада Європейського союзу готує пропозиції щодо ембарго на нафту Росії. Однак, для деяких країн така заборона може стати "асиметричним шоком".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Про накладання ембарго заявили міністри закордонних справ Ірландії, Литви та Нідерландів, попри те, що відповідної домовленості про заборону нафти не було.

Багато голів МЗС, які сьогодні зустрілися в Люксембурзі, заявили про підтримку санкцій на імпорт нафти Росії. Як відзначив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, така заборона може стати "асиметричним шоком" для деяких країн, однак блок погодився активізувати поставки озброєння в Україну.

"Вони зараз працюють над тим, щоб нафта стала частиною наступного пакета санкцій", – заявив міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені.

Російська нафта становить близько чверті імпорту сирої нафти в ЄС й розглядається, як наступний санкційний крок Євросоюзу з вимогою до Росії припинити війну в Україні.

"Нічого не виключено, включаючи санкції на нафту та газ", – заявив Боррелль.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Офіс президента напрацював пропозиції для шостого пакета санкцій ЄС проти Росії.

Війна Росії проти України триває сорок сім днів. Всі подробиці російської агресії, ситуація в містах і міжнародна реакція – у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.