Прем’єр Іспанії братиме участь у переговорах з каталонською владою

Глава уряду Іспанії Педро Санчес візьме участь у переговорах з представниками каталонського Кабміну щодо врегулювання регіональної кризи. Напередодні сепаратисти організували велику акцію за незалежність регіону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Televisión Española.

Він уточнив, що переговори намічені на середу.

"Я очолю делегацію уряду Іспанії", – додав глава Кабміну.

Наприкінці червня поточного року Санчес провів зустріч з главою Кабміну регіону Пере Арагонесом. За її підсумками лідер автономії висловив думку, що каталонська політична криза повинна бути врегульована шляхом діалогу і переговорів з іспанським урядом.

При цьому Арагонес в черговий раз заявив про необхідність провести референдум про незалежність регіону, проти якого виступає Кабмін Іспанії.

Зустріч Санчеса і Арагонеса пройшла після того, як уряд Іспанії помилувало каталонських політиків, засуджених за їх роль в організації незаконного референдуму про незалежність регіону 2017 року.

Зазначимо, 1 жовтня 2017 року в Каталонії пройшов референдум про незалежність від Іспанії. Серед ініціаторів референдуму-тодішній лідер женералітату Каталонії Карлос Пучдемон. Уряд в Мадриді назвав референдум і його результати неконституційними.

Як повідомляло РБК-Україна, в жовтні 2019 року Верховний суд Іспанії засудив до тривалого тюремного ув'язнення дев'ятьох каталонських політиків, включаючи Пучдемона і громадських діячів за спробу сепаратизму. Таке рішення викликало протести в Каталонії.