Суркіс розповів про старт “Динамо” в новому сезоні УПЛ

Футбольний клуб "Динамо" (Київ) вдало розпочав новий сезон в Українській прем'єр-лізі. Однак, за словами президента клубу Ігоря Суркіса, команда поки не перебуває в оптимальному стані.

Про це він розповів в інтерв'ю програми "Профутбол".

Також він повідомив, що влітку на НСК "Олімпійський" був постелений новий газон.

"Ми разом зробили цей газон з "Шахтарем". Такий же газон ми зробили на стадіоні "Динамо" імені Лобановського. Такі ж поля зроблені на базі, зараз робляться в ДЮСШ. Інфраструктура потрібна завжди, діти повинні тренуватися на хороших полях", – розповів Суркіс.

Серед іншого президент "Динамо" також відповів на питання про гучну ситуацію з орендою великої групи молодих гравців в одеський "Чорноморець".

"У нас немає ніякого фарм-клубу, не можна порівнювати з "Маріуполем". У "Чорноморця" чинний президент, який десятиліттями вкладає гроші в клуб. Він вибрав такий шлях розвитку. Запросив Мороза, який як тренер, запросив футболістів. Якби ми хотіли зробити "Чорноморець" фарм-клубом, ми б віддали туди Булецу, Русина і багатьох інших гравців основного складу, щоб вони складали конкуренцію", – зазначив він.

Водночас за словами Суркіса, головний тренер одеського клубу Юрій Мороз вважає, що він у боргу перед молодими хлопцями, яких він виховав.

"Він хоче вивести їх на новий рівень. Тому він їх взяв, і він упевнений, що "Чорноморець" і ці хлопці будуть прогресувати. Якщо у президента Климова буде бажання викупити якихось гравців, ми не будемо заперечувати, нехай викупить на постійній основі", – додав президент "Динамо".

Нагадаємо, 8 серпня "Динамо" на виїзді у напруженому матчі перемогло луганську "Зорю" з рахунком 2:1 в рамках третього туру Української прем'єр-ліги.