За тиждень на Донбас доставили 17 вантажівок “гуманітарки” від Червоного Хреста

Протягом минулого тижня на Донбас прослідувало 17 вантажівок з гуманітарною допомогою. Її передали від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН.

Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.

Так, вантажівки пропускали через КПВВ "Новотроїцьке".

"Для потреб мешканців тимчасово окупованої території України доправлено майже 168 тонн вантажу, зокрема, гігієнічні набори та будівельні матеріали", – повідомили прикордонники.

Рух дорожнім коридором до контрольного пункту "Новотроїцьке" окупанти відкривають лише двічі на тиждень, але пасажиропотік суттєво обмежений.

За тиждень через КПВВ прослідували 213 громадян та 41 транспортний засіб у бік тимчасово окупованої частини Донецької області, а 268 громадян та 59 транспортних засобів – у напрямку контрольованої території.

Раніше повідомлялося, що у 2020 році Червоний Хрест та інші міжнародні організації доставили туди 76 автоколон з гуманітарною допомогою. А ось Росія доставила тільки 5 автомобільних колон.

РБК-Україна писало, що уряд Австрії прийняв рішення виділити Україні 1,5 млн євро. Кошти надаються на гуманітарні проекти на Донбасі.