Зеленський запропонував створити новий формат Ставки

Український президент Володимир Зеленський сьогодні провів нараду з військовими та силовиками. Серед іншого обговорювали й новий формат Ставки верховного головнокомандувача.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал президента.

Президент повідомив, що сьогодні, 25 жовтня він провів тривалу нараду. Серед присутніх були військові, розвідка, секретар РНБО, урядовці та представники Офісу президента.

"Ключові питання – про те, що зараз поки обмежує можливості України, і як їх можна вирішити. Плануємо залучити громадянське суспільство до роботи над внутрішнім Планом перемоги. Доручив зробити формат технологічної Ставки. Найбільший пріоритет – це дрони, звісно. У тому числі дрони, які можуть збивати "Шахеди" та інші ударні безпілотники", – наголосив Зеленський.

Водночас глава держави повідомив, що доручив ГУР разом із СБУ особливо зайнятись питаннями щодо визволення з російського полону цивільних осіб.

"Зараз по цьому результати недостатні. Опрацювали також і питання деяких законодавчих змін, які потрібні. А також санкційної політики. Нашої дипломатії. За кілька тижнів заслухаю результати", – зауважив він.

Зауважимо, що від початку повномасштабної війни в Україні значно зросло виробництво дронів різних видів.

Виробництвом займаються як державні, так і приватні компанії.

Зокрема днями Зеленський анонсував великий пакет від США для виробництва українських дронів.

Мало того, за словами президента, Україна може виробляти 4 млн дронів на рік.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.