Збірна України розписала нічию з Чехією на користь конкурентів у Лізі націй

Національна команда України зіграла внічию зі збірною Чехії у 4-му турі Дивізіону B Ліги націй 2024/25.

Детальніше про поєдинок – у звіті РБК-Україна.

Ліга націй, група B1, 4-й тур

Україна – Чехія – 1:1

Голи: Довбик, 53 (пенальті) – Черв, 18

Команда Івана Гашека активніше розпочала матч. Тим не менше, перший небезпечний момент створили "синьо-жовті". Це Мудрик продерся в штрафний майданчик і відкинув під удар Шапаренку, але той не підготувався і відправив м'яч вище воріт.

Збірна Чехії відповіла двома змарнованими нагодами. Спершу Трубін парирував перед собою удар Шульца, а далі легка паніка налякала навіть гостей, тож на добиванні ніхто не зіграв. А згодом Черни після зміщення з флангу відправив м'яч над поперечиною з дистанції.

А далі підопічних Сергія Реброва спіткала подвійна невдача. Після стандарту м'яч відскочив до Черва, який з лінії штрафного другим темпом пробив під стійку. Другою ж проблемою стала травма Гуцуляка, який зіткнувся зі Соучеком під час кутового та, схоже, навіть втратив свідомість.

Зрештою, замість нього вийшов Зубков, а збірна України вимушено заграла активніше в атаці. Тим не менше, небезпеку наступними створили чехи – Черни після хрестоматійного зміщення в центр відправив м'яч повз стійку. Натомість Мудрик накрутив оборонців і пробив мимо рамки. У ще одному епізоді легіонер низом пробив у руки Коваржу, а навіс-удар Матвієнко опустився зверху на сітку.

Натхненна голом із офсайду в доданий арбітром час (VAR зіграв за "синьо-жовтих") Чехія спробувала перехопити ініціативу зі стартом другої половини. Однак, кілька атак хлопців Гашека не мали успіху. Зате команда Реброва забила несподівано – Конопля змусив Крейчі зіграти рукою у власному штрафному, а Довбик упевнено реалізував одинадцятиметровий.

Забитий м'яч збірної України змусив команди грати на зустрічних курсах. У складі чехів особливо небезпечними були Хори, Гложек і Клімент. Перший головою пробив повз ворота після навісу, удар другого заблокував оборонець, а з випадом третього ефектним кидком впорався Трубін.

У лавах "синьо-жовтих" на загострення ситуації були націлені свіжіші Зубков, Криськів і Яремчук. Зокрема, перший гарматним пострілом зі штрафного змусив попрацювати голкіпера. Натомість форвард пірейського "Олімпіакоса" в затяжній атаці української збірної з лінії штрафного не поцілив у рамку воріт із розвороту.

У фінальні хвилини збірна України пішла вперед великими силами. На 88-й хвилині на фініші контратаки команди Реброва на удар із льоту з дистанції наважився Матвієнко – поруч зі стійкою. А в доданий час Мудрик із тієї ж зони низом пробив повз ворота. Зрештою, вирвати перемогу "синьо-жовті" не зуміли.

Отже, збірна Чехії вийшла в одноосібні лідери групи B1. Команда Гашека набрала 7 очок і на один пункт випередила Грузію і Албанію. Збірна України натомість залишилася аутсайдером квартету (4 очки). У листопаді підопічні Реброва зустрінуться з грузинами (16 листопада) та албанцями (19 листопада).

До слова, раніше пригадали історію протистоянь України та Чехії напередодні зустрічі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.