КНДР може відправити в Україну від 10 до 100 тисяч військових, – експерт

Північна Корея може відправити на війну в Україні від 10 до 100 тисяч військових для допомоги Росії.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів військовий експерт Олексій Гетьман.

"Враховуючи, що північнокорейці ні з чим не рахуються. Ні з якими законами, ні з якими правилами, то, маючи більш ніж мільйонну армію, то півмільйона, наприклад, стільки скільки зараз трохи більше росіян на лінії фронту, цілком можна припустити, що вони можуть направити на цю війну", – сказав Гетьман.

За його словами, у КНДР чудово розуміють, що Південна Корея на них нападати не буде.

"Швидше за все, хоча все може бути… Але я умовно кажу. Північна Корея – це маленька країна з точки зору розмірів. Але в них армія приблизно така як армія РФ. І тому нехай не півмільйона, але навіть 10, 20, 30, 100 тисяч – це цілком можливо, що вони можуть це зробити", – зазначив експерт.

На його думку, це точно буде великою проблемою для України. Адже додаткові сили скоріш за все не будуть розпорошені по різних підрозділах армії РФ. Це буде окремий підрозділ, якщо вони будуть брати участь у військових діях.

"Але цілком можливо, що ці військові будуть задіяні в тилу, не на лінії фронту. І тоді ті (російські військові – ред.), які зараз задіяні в тилу, вони можуть бути переміщені безпосередньо на лінію фронту", – додав Гетьман.

Військових КНДР можуть відправити в Україну

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що кілька тисяч солдатів із Північної Кореї зараз проходять підготовку в Росії. До кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україну.

У Міноборони Південної Кореї раніше не виключали, що можуть направити своїх солдатів в Україну для допомоги російській армії.

Як повідомили джерела РБК-Україна, 3 жовтня під Донецьком були ліквідовані понад 20 окупантів, серед яких були офіцери з КНДР.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.