Росіяни 73 рази атакували позиції ЗСУ. Генштаб назвав найгарячіші напрямки

Станом на вечір 3 жовтня російські окупанти 73 рази атакувати позиції українських військ. Найактивніше ворог діє на Курахівському та Покровському напрямках, де провів понад половину від усіх атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Російські обстріли

Як розповіли у Генштабі, продовжують потерпати від російських артилерійських обстрілів прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей.

Так, сьогодні постраждали населені пункти Семенівка, Клюси, Покровка, Біловоди, Ободи, Дружба, Тимофіївка. Під авіаудари потрапили Катеринівка, Волфине, Комарівка, Білопілля, Річки, Хотінь, Яструбине, Іскрисківщина.

Відомо, що за сьогодні російська авіація скинула одну керовану авіаційну бомбу на територію Курської області.

Ситуація на напрямках

Сьогодні на Харківському напрямку російські терористи поблизу Черкаської Лозової, Стариці та Бочкового скинули десять керованих авіаційних бомб.

Десять разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Синьківки, Петропавлівки, Курилівки, Піщаного, Першотравневого та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи не припиняють атакувати в районах населених пунктів Макіївка, Новосадове, Торське та Дронівка. З початку доби на цьому напрямку українські воїни вже відбили п’ять з дев’яти ворожих атак. Бої тривають. Некерованими авіаційними ракетами терористи обстріляли Новоєгорівку та Серебрянський ліс.

Тривають бої на Сіверському напрямку. Противник атакував поблизу Спірного. Ворожий штурм успішно відбито нашими оборонцями.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три штурмові дії поблизу Андріївки, Білої Гори та Ступочок. Ворог активно застосовує авіацію, скинувши в районі населеного пункту Часів Яр 11 КАБів.

На даний час на Торецькому напрямку відбулося чотири ворожі атаки. Ворог атакував біля населеного пункту Торецьк. Наші захисники дають гідну відсіч, всі атаки зупинено. Авіація агресора завдала бомбардувань по районах населених пунктів Катеринівка та Клебан-Бик.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 20 атак позицій наших захисників в районах Сухої Балки, Гірника, Новоторецького та Крутого Яру. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже відбили 18 атак противника, два боєзіткнення тривають дотепер. Основні зусилля окупанти зосередили біля Миколаївки та Селідового, де зафіксовано сім та п’ять боєзіткнень відповідно.

18 боїв сьогодні відбулось на Курахівському напрямку, де загарбники найактивніше намагаються просунутися в районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового та Катеринівки. П’ять боїв досі тривають.

На Времівському напрямку загарбники тричі йшли в наступ на позиції українських військ поблизу Максимівки та Богоявленки, біля якої боєзіткнення триває до цього часу.

На Оріхівському напрямку окупанти провели дві атаки біля Новоданилівки та Кам’янського.

"На інших напрямках на даний час ворог активних дій не вів", – додали у Генштабі.

Ситуація на фронті та втрати РФ

За даними Генштабу, протягом минулої доби, 2 жовтня, на лінії фронту відбулося 142 бої. Ворог найбільше атакував на Покровському та Курахівському напрямках.

Сьогодні повідомлялося, що українські військові зупинили наступ російської армії під Покровськом Донецької області. Також відомо про ще один успіх ЗСУ.

Від початку повномасштабної війни російські терористи втратили понад 656 тисяч одиниць особового складу. Лише за минулу добу Сили оборони ліквідували ще близько 1150 окупантів, а також знищили 6 танків, 17 бойових броньованих машин, 37 артилерійських систем та іншу техніку ворога.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.