Магучіх отримала ще одну нагороду за Діамантову лігу

Легкоатлетка Ярослава Магучіх заслужила спеціальну відзнаку від Національного олімпійського комітету України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт організації.

Олімпійська чемпіонка Парижа визнана найкращою спортсменкою країни у вересні. Також лауреатом став юний борець Єгор Якушенко.

Магучіх у перший місяць осені виграла фінал Діамантової ліги в стрибках у висоту. Саме це досягнення 23-річної легкоатлетки стало вирішальним у виборі переможця.

Сезон-2024 став для спортсменки з Дніпра тріумфальним. Вона здобула дебютне "золото" Олімпійських ігор, перевершила світовий рекорд, який тримався 37 років, а також виграла свій третій титул Діамантової ліги в кар'єрі.

Рекордсменка світу вже втретє відзначена НОК у поточному році – її назвали найкращою також у червні та серпні. Особиста наставниця Магучіх – Тетяна Степанова – стала найкращим тренером місяця, що минув.

Фото: Єгор Ярошенко (facebook.com/greco.rome)

У іншій номінації – Найкращий юний спортсмен місяця – також не вперше переміг борець греко-римського стилю Якушенко. Він був відзначений у липні після перемоги на юніорському чемпіонаті Європи.

Тепер же отримав нагороду вже за тріумф на юніорському чемпіонаті світу у ваговій категорії до 97 кг. Його особистого тренера, Миколу Єларінова, відзначено як найкращого тренера юного спортсмена.

Раніше стало відомо, скільки українці заробили за сезон Діамантової ліги.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.