У США показали відео перехоплення російських військових літаків в районі Аляски

Американські військові показали відео перехоплення російських військових літаків в районі Аляски. Інцидент стався 23 вересня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командування повітряно-космічної оборони Північної Америки.

Як розповіли військові, відео було знято 23 вересня 2024 року. Тод літаки NORAD здійснили безпечне та дисципліноване перехоплення російських військових літаків у зоні ППО Аляски.

"Поведінка одного російського Су-35 була небезпечною, непрофесійною і наражала на небезпеку всіх – не те, що можна побачити у професійних військово-повітряних силах", сказано у повідомленні ВПС США.

“On Sept 23, 2024, NORAD aircraft flew a safe and disciplined intercept of Russian Military Aircraft in the Alaska ADIZ. The conduct of one Russian Su-35 was unsafe, unprofessional, and endangered all – not what you’d see in a professional air force.” – Gen. Gregory Guillot pic.twitter.com/gXZj3Ndkag

— North American Aerospace Defense Command (@NORADCommand) September 30, 2024

Варто нагадати, що раніше Китай заявив про плани проведення спільних військових навчань з Росією під назвою North-Joint 2024. Вони пройдуть у повітряному та морському просторі в районах Японського та Охотського морів протягом вересня.

Як заявляв генсекретар НАТО Єнс Столтенберг, постійне розпалювання Пекіном війни проти України шляхом підтримки зв'язків із РФ може негативно позначитися на інтересах та репутації Китаю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.