Екс-посол США спрогнозував позицію Гарріс щодо України у разі президентства

У разі перемоги віцепрезидента США Камали Гарріс на президентських виборах, вона в деяких питаннях буде агресивнішою ніж теперішній президент Джо Байден.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву надзвичайного та повноважного посла США в Україні Вільяма Тейлора на зустрічі в American University Kyiv.

"Я впевнений, що вона (Камала Гарріс – ред.) буде трохи агресивнішою, ніж президент Байден", – сказав Тейлор.

Водночас він зауважив, що президент Байден зробив чудову роботу. Він зібрав коаліцію, тримав її, тісно співпрацював з президентом України Володимиром Зеленським, а також тісно співпрацював з європейцями.

"Він зробив чудову роботу. Але він повільний у деяких речах. Він повільно приймав деякі рішення щодо HIMARS, і щодо Abrams, і щодо F-16. А тепер він повільно приймає рішення стріляти та атакувати вглиб Росії. І вона вже зазначила, що буде трохи агресивнішою в деяких питаннях, ніж навіть президент Байден", – пояснив експосол.

Нагадаємо, що вчора вночі в США відбулись перші дебати кандидатів в президенти Камали Гарріс та Дональда Трампа.

Колишній президент та чинна віце-президент США обговорили цілу низку внутрішньополітичних питань, але не обійшлось і без зовнішньої політики, включно з Україною.

У своєму матеріалі РБК-Україна зібрало головні заяви кандидатів в президенти США на дебатах.

Водночас ми повідомляли, що відома американська співачка Тейлор Свіфт розповіла, кого підтримає на майбутніх президентських виборах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.